![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
posiadam kupiony numer w orange. Mam do wykorzystania ponad 2000 smsów. Potrzebuję wykonać skrypt dla potrzeb firmy(powiadamianie pracowników) który by korzystał z abonamentu tej karty. Chciałbym za jednym razem wysłać przypuśćmy 100 sms(do każdego z pracowników). Jak można to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 1 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A Orange ma jakieś api do wysyłania smsów ze swojego numeru?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzwoniłem dziś i mówili że nie ma możliwości podpięcia api pod własny numer
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Skąd: Great Britan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisać aplikacje pod system na tel (android, ios, wp7), ew. znaleźć już taką aplikacje ( może ktoś ma ) i wtedy. tyle że to taki najbardziej logiczny sposób, z braku API orange
-------------------- $progress++;
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Po co pisać aplikację? Stara komórka, która rozumie komendy AT i tyle.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie ja muszę go przekonywać.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
tak czy inaczej dużo wygodniej jest zrobić kopiuj wklej listy 90 numerów(w przyszłości dużo więcej) do bramki niż je wklepywać na komórkę
![]() ![]() Ten post edytował qbas-s 2.02.2012, 09:00:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Skorzystaj z płatnej bramki, która posiada API. Jak zatrudniacie 100 pracowników to koszt rzędu 0,06 zł za wysłanie jednej wiadomość SMS nie jest chyba wygórowany?
|
|
|
![]()
|
|
a słyszeliście może o takim czymś jak hostowanie kart sim?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja masówki wysyłam z modemem plusa. Abonament place 50zl na miesiac (jest to opcja bezprzewodowego internetu w plusie), mam program do wysylania sms'ow (który de facto dostarcza plus), szczerze mowiac nie wiem ile mam do wykorzystania sms'ow w tych 50zl, ale zdarza mi sie wysylac tych wiadomosci duuzo i nigdy nie przekroczylem limitu, wystarczy dodac sobie numery do ksiazki adresowej, ktora tez sie latwo edytuje i jazda.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a słyszeliście może o takim czymś jak hostowanie kart sim? Tak jest taka usługa, z tym że opłata jest dość wysoka za taką usługę, taniej przy 1000 odbiorców i tak wychodzi wysłać wiadomości poprzez API do tego dochodzą numery przeniesione, możliwość zablokowania karty przez operatora itp ![]() ------------------- www.smsapi.pl Ten post edytował SMSAPI 26.03.2012, 08:47:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Wisła Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstalowac gotowe rozwiazanie na linuxie za free o nazwie ktorą zapomnialem do odbierania i wysylanie smsow bodajze gammu
-------------------- "nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi" -babcia Wladzia
a jednak slonce swieci dla wszystkich |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2012 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pytanie i odpowiedzi. Na pewno skorzystam
![]() -------------------- Ładne domki górskie dla wybrednych. - http://www.krynica-domki.pl/domek-goralski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:29 |