![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
próbowałem wykonać import danych z pliku csv przez LOAD DATA INFILE '/import/plik.csv' INTO TABLE `tabela`, ale ciągle dostaje komunikat, że nie można znaleźć pliku plik.csv, mimo że jest on w folderze import. Próbowałem również wpisać pełną ścieżkę dostępu, czyli 'http://www.domena.pl/import/plik.csv', ale nadal nic. Gdzie mogłem zrobić błąd? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ekhm, to że masz w URL /import, to nie znaczy, że na dysku też.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Katalog_główny -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale mam go fizycznie na dysku, bo sprawdziłem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Czy Ty nie rozumiesz, że ścieżka w URL, to nie jest to samo, co ścieżka na dysku?
Nie potrzebujesz ścieżki relatywnej do konta. Potrzebujesz ścieżki absolutnej, czytaj: od korzenia drzewa systemu plików. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Skoro widzisz, że jestem na tyle tępy, że nie rozumiem tego, to może mógłbyś napisać przykładową ścieżke dostępu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
/sciezka/do/katalogu/na/dysku/import/plik.csv
jesli serwerem jest windows to: c:\sciezka\do\katalogu\na\dysku\import\plik.csv Jaśniej się chyba nie da. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tak już robilem.. Ok, krótkie pytanie: co jest na samym początku ścieżki? /public_html/domena/... czy /domena/... ?
Jeszcze jedna rzecz - pojawił mi się też komunikat: #1045 - Access denied for user 'xxx' (using password: YES) Zrobiłem uprawnienia na 777. O co może chodzić? |
|
|
![]()
|
|
Cytat Tak już robilem.. Ok, krótkie pytanie: co jest na samym początku ścieżki? /public_html/domena/... czy /domena/... ? realpath, wtedy zobaczysz. Cytat Jeszcze jedna rzecz - pojawił mi się też komunikat: Sprawdź sobie lepiej dane do MySQL. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
realpath pokazuje mi tylko ścieżkę dostępu do index.php. Nie zmienia to faktu, że ciągle pojawia się komunikat:
#1045 - Access denied for user 'xxx' (using password: YES) W jaki sposób mam sprawdzić dane do MySQL? |
|
|
![]()
|
|
Masz złe dane do konta MySQL, czytaj ze zrozumieniem.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:12 |