![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką tabelke na forum phbb, znajduje się ona na innej stronie i więc na forum robie ramke iframe. Jest to ogólnie tematyka CS, i zrobiłem taką mini instalację dodawania serwera w php że dodaje linijki a to wędruje do tabelki i jest jeden problem, za każdym razem musze na forum zmieniać height tej tabelki w iframe, czy da się zrobić podczas tej instalacji że automatycznie height podnosi się o "x" pikseli. Jeśli jakieś kody trzeba odrazu podrzuce. Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysokość online możesz obliczać podczas ładowania za pomocą javascriptu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakieś konkrety, jak to zrobić ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 7 Dołączył: 30.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz podać adres ? Bo ciężko zrozumieć, co masz na myśli
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadajesz ifamowi jakieś ID, np. 'ifrID', następnie w document ready dodajesz jaką chesz nadać mu wysokość.
Oczywiście zmienną wysokosc możesz zmieniać, np. obliczyć sobie 20% z wysokości okna przeglądarki itd. |
|
|
![]()
|
|
Skorzystam z tego wyżej. Strona to cs-n1.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 7 Dołączył: 30.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj po prostu dać height na 100%
Edit: wywal wogóle height z iframe, powinno działać ok. Nie korzystaj tu z żadnego js, szkoda robić śmietnik, a i nie każdy musi mieć js włączone. Ten post edytował h3xed 31.01.2012, 15:27:29 |
|
|
![]()
|
|
Jak wywale height to samo powinno się dopasować ?
|
|
|
![]()
|
|
Tak
|
|
|
![]()
|
|
Jak usunełem height troche sie poprzestawiało i brzydko będzie. A jeśli chce zrobić z tym skryptem to jak mam to zrobić, plik instalacyjny wygląda tak:
I jesczze musze jakieś include ? Odświeżam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:35 |