![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam kłopot polegający na tym, że zrobiłem sobie serwis, wszystko super, hula jak jestem w kontrolerze. Robię go sobie za pomocą $this->get('nazwa'); Używam pakietu FOSUserBundle, gdzie u siebie nadpisuję kontroler logowania. Tam próbuję pobrać ten serwis za pomocą $this->get('nazwa') i PHP krzyczy, że: Fatal error: Call to undefined method BDK\UserBundle\Controller\SecurityController::get() in D:\development\sfprojects\tlumacz\src\BDK\UserBundle\Controller\SecurityController.php on line 42 Jak pobrać serwis w tym miejscu? -- Prawidłowa odpowiedź: $this->container->get('nazwa'); Ten post edytował rcetra 31.01.2012, 12:20:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W starszych wersjach Symfony, jeżeli chciałeś się dobrać do kontrolera z poziomu miejsca, w którym nie było zasięgu to robiło się to poprzez Singleton'a albo jeszcze w tej sposób?:
Ja bym kopał w tym kierunku ; )
Powód edycji: [strife]:
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, to jeszcze nie to:
Fatal error: Call to undefined method BDK\UserBundle\Controller\SecurityController::getController() in D:\development\sfprojects\tlumacz\src\BDK\UserBundle\Controller\SecurityController.php on line 42 właśnie nie wiem jak się dostać do środowiska :-( No nic, to po prostu jakieś zamroczenie było. Prawidłowo: $serwis = $this->container->get('nazwa'); Przepraszam za głupie pytanie. Dobra, to jednak było głupie pytanie, odpowiedź była kilka linii wyżej: $serwis = $this->container->get('nazwa'); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:18 |