![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
chciałabym połaczyć się z zewnętrznym serwerem MySQL przez SSL. Próbuję czegoś takiego:
Gdy uruchamiam skrypt, miele godzinami, ale nie wyskakuje żaden błąd, ani nic. Pomożecie koleżance? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
1. Czy możesz się połączyć z tą bazą z poziomu innego niż PHP? 2. Masz włączone pełne raportowanie błędów PHP? (Pierwszy link w mojej stopce) ~Edit Nie łączyłem się nigdy przez SSL do mySQL bo nie miałem nigdy takiej potrzeby, ale czy aby na pewno Twoja konstrukcja jest prawidłowa? hm http://etutorials.org/Server+Administratio...tions+with+SSL/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed tym kodem daj dodatkowo:
Przynajmniej nie będzie muliło w nieskończoność... A co do samego połączenia to sprawdź dobrze czy podajesz odpowiedni host (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) W sumie jesli tak "muli" to znaczy, że próbuje się połączyć ale nie może poprzez niepoprawny host :/ Może bez portu spróbuj (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, 1. Czy możesz się połączyć z tą bazą z poziomu innego niż PHP? 2. Masz włączone pełne raportowanie błędów PHP? (Pierwszy link w mojej stopce) ~Edit Nie łączyłem się nigdy przez SSL do mySQL bo nie miałem nigdy takiej potrzeby, ale czy aby na pewno Twoja konstrukcja jest prawidłowa? hm http://etutorials.org/Server+Administratio...tions+with+SSL/ AD1 - nie mogę, bo dostęp jest podobno tylko dla IP serwera z którego chcę się łaczyć. Czy konstrukcja jest prawidłowa, nie wiem. Taką znalazłam w sieci, ale znalazłam też informacje, że do SSL trzeba używać mysqli. Więc już sama nie wiem... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:09 |