![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, szukam jakiegoś ciekawego serwisu oferującego prognozę pogody dla danego miasta.
Wiem, że jest wiele serwisów ale zazwyczaj nie spełniają moich oczekiwań. Coś takiego jak wpiszemy w Google "Pogoda". Pogoda dla Warszawa -13 °C | °F pon. wt. śr. czw. Bezchmurnie Wiatr: wsch. o prędkości 16 km/h Wilgotność: 79% -5° -12° -6° -17° -11° -19° -11° -20° Pozdrawiam, Tomasz K. Ten post edytował xxdrago 30.01.2012, 21:51:32 -------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyciągaj curlem co potrzebujesz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Prawda taka, że nie masz idealnego rozwiązania. Czemu? Bo nie ma serwisu, który by prognozę dla każdego miasta trzasnął. WP nie zezwala legalnie z tego co kojarzę a legalne mają niską ilość dostępnych stacji i stąd możesz tylko na tych bazować, ewentualnie sam sobie interpolować dane
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeżeli te dane wyciągam dla siebie to czy to jest legalne (dla siebie tylko dostępne dla mnie) ?
-------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest cos takiego: http://www.wunderground.com/ - kiedyś to robiłem, są tam udostępnione takie banerki w postaci iframe, z tego co pamiętam to wystarczy znać kod IATA miasta.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Meteoprog.pl udostępniają swoją pogodę w XML. Warunki są opisane na stronie. Ja korzystam z ich prognozy na jastrzebieonline.pl (po prawej stronie)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzupełnienie do postu @by_ikar
http://papermashup.com/using-googles-weather-api/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja też się podpinam do tematu, ale ja chcę trochę bardziej dakłdną.
Ma ktoś coś fajnego? w USA jest lepiej bo są bardzo dakładne prognozy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
W Polsce jest mało stacji pogodowych, których dane są udostępniane publicznie. Ogólnie jest mało stacji. Stąd dla większości prognoz jest mnóstwo interpolacji. Swego czasu było głośno o tym, że Polska w Europie jest prawie czarną dziurą w tym względzie.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.05.2025 - 17:47 |