![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym napisać skrypt komentarzy identycznych jak np. na Onecie - szczegóły są mało wazne chodzi mi o ten schemat drabinkowy: Kod temat - odpowiedz 1 - odpowiedz do odpowiedzi 1 - odpowiedz do odpowiedzi odpoweidzi 1 - odpowiedz 2 temat 2 - odpowiedz 1 ....itd Mam pytanie bo nie bardzo przychodzi mi na mysl jak rozwiazac to wyswietlanie i tabele w bazie. Obecnie mam 1 tabele mniej wiecej z polami: id, data, temat, tresc, autor, id_tematu, id_odpowiedzi przy czym id_odpowiedzi jest wypelnione tylko wtedy jesli tekst jest komentarzem czyli jest odpowiedzia do glownego tematu badz juz wewnetrznego komentarza a id_tematu wprowadzilenm dla ulatwienia wyciagniecia z tabeli rekordow (tematu glowngeo i odpowiedzi) do danego tematu Wydaje mi sie, ze powinna taka 1 tabela wystarczyc ale mam problem z wyswietleniem tego pozniej no bo jak to zrobic, w petli powiedzmy wyswietle glowne tematy i pozniej do nich moge wyswietlic odpowiedzi do glownych tematow ale problem pojawia sie z wyswietleniem komenatrzy do komentarzy. Owszem moglbym zalozyc ze jest wewnatrz max. do 5 komenatrzy ale to nie bedzie wowczas uniwersalne. Moze ktos przerabial cos podobnego i wie jak to rozwiazac? Ten post edytował marekk 19.07.2004, 09:40:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:42 |