![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewien problem z napisaniem skryptu JS, może najpierw pokażę kodzik, który już napisałem a później go opiszę ![]()
Tak więc pierwsza i druga funkcja działa poprawnie, jednak trzecia która ma mieć za zadanie zwiększenie wartości dwóch zmiennych o 1 po kliknięciu w div'a nie działa ;( Po prostu brak efektów. Bardzo proszę Was o pomoc, za którą będę bardzo wdzięczny. Serdecznie pozdrawiam, Kamil Dunaj Ten post edytował peja1990 30.01.2012, 14:14:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o zasięgu zmiennych, w Twoim przypadku zmienne fromID i toID nie są widoczne w ciele tej funkcji. Swoją drogą powinieneś mieć jakiś błąd hm .. używasz firebug'a? Jak nie powinieneś.
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widoczność zmiennych?
![]() Dodaj na górze pod var i = 0001;
A tak poza tym to co to jest showing(); ? Napisz lepiej co chcesz osiągnać. I jeszcze jedno, co pokazuje Ci firebug? -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Widoczność zmiennych? ![]() Dodaj na górze pod var i = 0001;
A tak poza tym to co to jest showing(); ? Napisz lepiej co chcesz osiągnać. I jeszcze jedno, co pokazuje Ci firebug? Tak też zrobiłem, lecz nadal nie ma efektów ;( showing(); to powtórne wywołanie funkcji, by pokazało mi elementy o id (1-11), a nie (0-10) tak jak jest to zdefiniowane domyślnie w skrypcie... Firebug: Kod Uncaught ReferenceError: showing is not defined chyba o to Ci chodzi ![]() A jeżeli chodzi o to jaki efekt chcę tym osiągnąć, proszę przedstawiam to graficznie: ![]() Ten post edytował peja1990 30.01.2012, 14:57:23 |
|
|
![]()
|
|
Firebug: Kod Uncaught ReferenceError: showing is not defined chyba o to Ci chodzi ![]() Tak dokładnie o to mi chodzi, przenieś funkcję showing wyżej aby była widoczna z poziomu innych konstrukcji. Twój each wtedy wyglądał by
I pamiętaj o tym, aby nie ignorować błędów javascript'owych! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
Tak dokładnie o to mi chodzi, przenieś funkcję showing wyżej aby była widoczna z poziomu innych konstrukcji. Twój each wtedy wyglądał by
I pamiętaj o tym, aby nie ignorować błędów javascript'owych! Poradziłem sobie w inny sposób ale dzięki, dla Ciebie strife leci pomógł ![]() ![]() ![]()
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 09:06 |