![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Prawdę mówiąc nie mam nikogo znajomego, który ogarnął moje pytanie. I kolejna prawda, chcę się w jawny sposób posłużyć kimś, kto mi pomoże ![]() A więc, mam skrypt php, ot taki sobie:
I teraz moje pytanie. Jak widać jest tu jeden port a ja chciałabym aby było kilka. I jak zawsze jest jedno ale. Czy da się zrobić tak, aby było przy założeniu, że tu będzie 5 portów: Jeśli wszystkie odpowiedzą no to będzie Online (czyli tak, jak jest) Jak nie odpowie żaden, to będzie Offline (czyli tak, jak jest) Ale któryś odpowie a któryś nie, to czy można tam wstawić np Busy? Z góry kocham osobę, która pomoże ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale to przecież nic trudnego:
EDIT1: Coś poknociłem. Sprawdzcie proszę, bo nie mam jakoś głowy dzisiaj. EDIT2: Tak jest lepiej. Ten post edytował mortus 29.01.2012, 13:00:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
//EDIT ups, spoznialski jestem ![]() //EDIT2 tam byl blad maly, poprawilem : ) Ten post edytował prowseed 29.01.2012, 14:25:11 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakby czasami Cię interesowała asynchroniczna komunikacja w PHP na socketach:
http://wezfurlong.org/blog/2005/may/guru-multiplexing/ - tytułem wstępu, dalej już będziesz wiedziała czym się kierować lub czego szukać... -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakby czasami Cię interesowała asynchroniczna komunikacja w PHP na socketach: http://wezfurlong.org/blog/2005/may/guru-multiplexing/ - tytułem wstępu, dalej już będziesz wiedziała czym się kierować lub czego szukać... Ale ja tylko chciałam skrypt ![]() Dziękuję tym, którzy się postarali. Pozdrawiam bardzo serdecznie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:29 |