![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej mam pewien problem gdyż usiłuje stworzyć bramke sms opartą na gotowej już bramce.
Mój problem jest taki że do wysłania smsa jest taki kod formularza
I teraz pojawia się problem gdyż za cholere nie mam pojęcia jak wysłać ten kod JS za pomocą curla a potrzebuje właśnie wywołać "send_sms" Z góry dzięki za propozycje/pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam |
|
|
--kaem-- |
![]()
|
Goście ![]() |
musisz w zdarzeniu onsubmit wywołać funkcję, która prześle odpowiednie argumenty AJAXEM do skryptu php i tam w tym skrypcie już curlem sobie działasz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem iż to jest coś takiego jak w tym temacie?
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=188105 Dodam że ja nie potrzebuje pobrać danych z dokumentu wystarczy że pisze je na sztywno mi głownie chodzi o te "send_sms" Ten post edytował eloZiomek 28.01.2012, 15:39:34 |
|
|
--kaem-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ale i tak musisz parametry ajaxem do skryptu php wysłać, bo przecież nie zrobisz tego wysyłania po stronie JavaScriptu. Jeśli chodzi o to co jest w Twoim linku: to częśc odpowiadająca za curla tak mniejwięcej ma wyglądać . Natomiast do przesyłania danych POSTEM po stronie przeglądarki do skryptu.php zastosuj najlepiej jQuery, np. funkcję $.post ewentualnie $.ajax($.post łatwiejsza).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 14:36 |