![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 1 Dołączył: 9.08.2011 Skąd: Bielsko Biała Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Tak więc pobiera mi rekordy -> ID oraz Notatka z bazy danych.
Chciałbym aby była możliwość usunięcia danego rekorku. Może być możliwość wpisania id danej notatki. Jak to zrobić? Jak się za to zabrać? Bardzo proszę o pomoc !
Jeszcze raz bardzo bardzo proszę o pomoc to ważne... ![]() Ten post edytował kondziu9516 27.01.2012, 23:05:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeszukaj moje tematy i znajdziesz odpowiedź :-)
na telefonie jestem,więc ciężko mi wpisać dokładną odpowiedź -------------------- Lombi !! kłaniam Ci się od 00:45 dnia 2012-01-27 !! :)
Serdeczne dzięki !! :) zespół na wesele?wejdź :) ręcznie robione ozdoby, obrazy, figurki i wiele innych :) zapraszam :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 1 Dołączył: 9.08.2011 Skąd: Bielsko Biała Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
okej znalazłem temat
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=19...mp;#entry934625 Ale jednak nie wiem do końca jak go dostosować pod mój powyższy kod... Pomógłby ktoś? Co ewentualnie gdzieś zmienić, dopisać... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście najwygodniejszy sposób to dodanie do każdego wiersza checkboxa:
Kod <input type="checkbox" name="usun[".$r['id']."]"> Wysłanie takiego formularza stworzy Ci w $_POST tablicę:Kod usun=>Array ( [2]=>'on' [5]=>'on' ) Kolejne indeksy tej tablicy to zaznaczone pola, zatem wystarczy coś takiego: by mieć pętlę, w której $usun to kolejne ID notatek, które chcesz usunąć. Pisane w okienku, więc odstępstwa mogą być, ale chodzi tu bardziej o sposób rozwiązania problemu. Oczywiście jeszcze fajniej jest używać PDO, przypisać parametr :id a w pętli bindować kolejne ID i wykonywać zapytania. Ten post edytował maviozo 27.01.2012, 23:18:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kuchnia nie mam kompa..
zrobiłbym Ci to., ale może sam dasz radę :-) trzeba do tabeli dodać tworzenie checkbox którego value to id notatki, później przycisk usun odwołujący się do funkcji usuwającej. wszystkie dane,tzn tabele i przycisk ładuj w formularz.. -------------------- Lombi !! kłaniam Ci się od 00:45 dnia 2012-01-27 !! :)
Serdeczne dzięki !! :) zespół na wesele?wejdź :) ręcznie robione ozdoby, obrazy, figurki i wiele innych :) zapraszam :) |
|
|
![]()
|
|
Wszystkim serdeczne dzięki !
Naprawdę DZIĘKUJĘ... Ale może byłby ktoś z was tak uprzejmy i przerobił mój kod na gotowy? Oczywiście nagradzam... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 10:02 |