![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam napisałem prosty formularz do dodawania wysyłek allegro i chciał bym wprowadzić zabezpieczenie by uchronić się przed nieuzupełnieniem pól posiadam skrypt
Cytat [JAVASCRIPT] <script type="text/javascript" language="JavaScript"> function validateFormOnSubmit(theForm) { var reason = ""; reason += validateEmpty(theForm.survey_desc); if (reason != "") { alert("Some fields need correction:\n" + reason); return false; } return true; } function validateEmpty(fld) { var error = ""; if (fld.value.length == 0) { fld.style.background = 'Yellow'; error = "The required field has not been filled in.\n" } else { fld.style.background = 'White'; } return error; } </script> Formularz: <form name="add_survey_step_1" action="test.php?step=2" method="POST" onsubmit="return validateFormOnSubmit(this)"> <textarea name="survey_desc" maxlength="250" style="width: 425px; height: 80px"> <input type="submit" name="submit_1" value="Krok 2 >>>" /> </form> w tym problem że nie chciał by mi skrypt sprawdzał wszystkich pul można do tego dodać jakiś wyjątek żeby danych pól mi nie sprawdzał nie znam zbyt bardzo java script |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 07:56 |