![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Walsnie koczne skrypt LOGOWANIA / LICZNIKA Online. I natknalem sie na problemy. Mainowicie nie wiem jak sobie poradzic z sESJAMI zapisanymi w bazie, a mianowicie: - jak ktos wchodzi na strone to towrzona jest sesja GOSC - z parametrami LOGIN=GOSC, GRUPA=0. Jesli ktos sie zaloguje to jest robiony UPDATE sesji i wtedy tam do BAZY i do SESJI zapisuje LOGIN osoby, UID, oraz GRUPE. Moja funckja procz towrzenia sesji KASUJE takze SESJE starze niz 180 sekund -> i jesli zostanie skasowana SESJA GOSCIA ->to jak kilknie jakis link na mojej stronie to od nowa jest tworzona Sesja GOSCIA -> i tu jest wszytko w porzadku. ---Jednak jak zostaje skasowana SESJA Zalogowanego uzytkownika to jest problem - bo nie wiem jak ja przywrocic jak UZYTKOWNIK kliknie jakis link (czyli jak stanie sie aktywny). ![]() ![]() Co zrobic z ta wycieta z bazy SESJA Uzytkownika - jest mi to bardzo potrzebne do prawidlowego stwierdzenia ile jest osob ONLINE (RAZEM, GOSCI, USEROW. Jak sobie z tym poradzic. Bardzo prosze o pomysl i przyklad. Kod mojej funckji ltora tworzy SESJE goscia i robi UPDATE stowrzonych SESJI, a takze kasuje SESJE starsze. (funkjca ta jest uruchamiana za kazdym razem gdy ktos na stronie kliknie link)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 07:21 |