![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcialbym, aby linki wygladaly troche inaczej - mianowicie chodzi o to, zeby z kazdego adresu jaki zostanie wywolany usuwalo koncowki (.php)
czyli adres: mojastrona.hitowy.pl/index.php chcialbym aby byl postaci: mojastrona.hitowy.pl/ adres: mojastrona.hitowy.pl chcialbym aby byl postaci: mojastrona.hitowy.pl/ itd.itd.itd mam cos takiego:
ale cos to sie kielbasi...wogole nie otwiera strony...dziwny adres wyskakuje. Ten post edytował 17misiek09 27.01.2012, 10:51:24 -------------------- Lombi !! kłaniam Ci się od 00:45 dnia 2012-01-27 !! :)
Serdeczne dzięki !! :) zespół na wesele?wejdź :) ręcznie robione ozdoby, obrazy, figurki i wiele innych :) zapraszam :) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pisząc z palca, wystarczy coś takiego:
RewriteEngine On RewriteRule (.*)index\.php(.*) /$2 [R=301,L] co przekieruje wywołanie index.php/blabla na /blabla |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie do konca jest to to o co mi chodzilo.
bo nie dziala ![]() wchodze na mojastrona.pl, klikam zakladke Strona glowna pod ktora kryje sie adres - index.php zamiast: mojastrona.pl/ otrzymuje: http://mojastrona.pl/home/domeny/l/la/mojastrona.pl/ -------------------- Lombi !! kłaniam Ci się od 00:45 dnia 2012-01-27 !! :)
Serdeczne dzięki !! :) zespół na wesele?wejdź :) ręcznie robione ozdoby, obrazy, figurki i wiele innych :) zapraszam :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak to ma wyglądać np dla adresu mojastrona.pl/galeria.php?
-------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema
![]()
Jakoś tak powinno być dobrze. -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]()
|
|
Siema ![]()
Jakoś tak powinno być dobrze. wejdz na largo-stroza.hitowy.pl/index.php ![]() ![]() ![]() -------------------- Lombi !! kłaniam Ci się od 00:45 dnia 2012-01-27 !! :)
|
|
![]()
|
|
U mnie wszystko działa. Przeglądarka płata Ci figle.
-------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]()
|
|
Odpaliłem operkę, firefoxa i chroma po wstukaniu urla ładuje się strona.
|
|
|
![]()
|
|
Odpaliłem operkę, firefoxa i chroma po wstukaniu urla ładuje się strona. masz racje - sprawdzilemw telefonie i jest ok..dzieki, temat pociagniemy wieczorem ![]() przykro mi, ale:
wogole nie dziala - nic sie nie zmienia wpisue largo-stroza.hitowy.pl/index.php - otwiera sie strona, ale link nadal jest z .php jesli wpisze largo-stroza.hitowy.pl/index - wywali blad o braku strony. -------------------- Lombi !! kłaniam Ci się od 00:45 dnia 2012-01-27 !! :)
|
|
![]()
|
|
Hmmm.... widzisz inaczej podeszliśmy do tematu. Myślałem że zdejmiesz sam w linkach ".php" (tak zrozumiałem że linki będą miały postać strona.pl/kontakt), a tak na marginesie czy ten chyba darmowy serwer ma włączone mod rewrite? W tym momencie w pisując tą samą nazwę istniejącego pliku bez rozszerzenia powinno to działać.
Ten post edytował Lombi 27.01.2012, 20:10:07 -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:19 |