![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam tablice wygenerowaną wcześniej do pliku php ($array_z_pliku). Mam również zmienną zawierająca numerki oddzielone przecinkami: $dane_do_sprawdzenia = '2,98,18'; (czasami zawiera jedną liczbę, bez przecinków) Potrzebuje teraz sprawdzic, czy numerki te oddzielone przecinkami istnieją w tablicy $array_z_pliku. Jeżeli istnieje w niej wiecej niz jeden z numerków, to potrzebuje sprawdzic, który z tych numerków ma przypisaną największa liczbę w tablicy $array_z_pliku.
Mógłbym wykryć przecięcie tablic funkcją array_intersect() ale w jednej chodzi o wartośc a w drugiej o klucz tablicy :/ Myślałem, żeby zrobić to tak:
tak otrzymam największą wartość, jest to jednak troszke na około :/ czy można zrobić to inaczej używając mnie j kodu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej to już twoja fantazja ![]() Ten post edytował Lombi 26.01.2012, 23:50:53 -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:24 |