![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
piszę skrypt pokazujacy ile czasu nie było usera na stronie. No i utknałem w pewnym momencie. Mam cos takiego:
Zmienna $post_rozn pokazuje roznice w sekundach miedzy aktualna data a ostatnim logowaniem. A ja chciałbym, żeby informacja wyświetlała się w takiej formie: Kod Użytkownik jest offline od: [dni] [godzin] [minut] Oczywiście w miejsce [dni] [godzin] [minut] mają się pojawić odpowiednie wartości. -------------------- [ TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ ! ]
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuje Ci jeszcze raz przejzec manual i pzyjzec sie funkcji date" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
php => php Poczatkujacy -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem...
![]()
-------------------- [ TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ ! ]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dabroz , nie rozumiem... po co mi ta liść sekund? Przeczytaj mój pierwszy post, ja wiem jak wyliczyć różnice w sekundach, ale nie wiem jak to wykożystać, żeby swormatować to do takiej postaci:
Kod Użytkownik jest offline od: [dni] [godzin] [minut] Poza tym twój kod nie działa (miał chyba działać tak samo, jak mój, w pierwszy poście ale nie tak odejmuj się daty). -------------------- [ TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ ! ]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz mieć datę zalogowania przechowywaną jako UNIX_TIMESTAMP, a potem za pomocą kodu który podałem wyliczasz ilość sekund, a potem np za pomocą % wyliczasz ile to dni, godzin, minut itd...
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:15 |