![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musze w php zrobić aby zmienna $kod która wynosi $kod=rand() byłą porównywana z Kodem wprowadzonym w polu tekstowym
i muszę zrobić pole tekstowe pod tym kodem, że jak się wpisze poprawnie wygenerowany kod wyswietlalo komunikat ze jest git No i połowę już zrobiłem, Mam ustalone zmienne, tylko nie wiem co zrobić aby gdy wpiszę się kod żeby to jakoś zaimportować do zmienne $_GET albo $_POST, Mam kod sprawdzający: I to ma byc coś takiego na zasadzie re-captcha, tylko że w php Więc moje pytanie, jaki musi być kod aby Kod z pola tekstowego sprawdzany był z wygenerowanym kodem, i potwierdzany lub odrzucany? Ten post edytował Beniooo 26.01.2012, 13:59:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz jakies pole <input type="text" name="kod">
dalej przypisujesz do zmiennej $kod = $_POST['kod']; i w tym momencie mozesz operowac na tej zmiennej |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jacobson
Dziękuje za odpowiedź z tym polem tekstowym już rozumiem ale zmienną mam przypisać przed <html> tam gdzie inne zmienne? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 15.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisz wygenerowany kod do pola input hidden.
|
|
|
![]()
|
|
Ale kod jest automatycznie generowany przy wejściu na strone
tj. I chce zrobić tak, że aby wyświetlił się jakiś link, trzeba poprawnie przepisać kod i kliknąć enter W zmiennych mam takie coś:
Natomiast już w index.php mam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno działać, nie testowane na kotach ani żadnych serwerach ;o . |
|
|
![]()
|
|
Untorched, dzięki zadziałało
zapomniałem właśnie o $_SESSION A do tego troche smiechu z tekstów Dzięki, temat do zamknięcia -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:31 |