![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 5 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam powiedzmy tabele z danymi o komentarzach. Kazdy z urzytkowników moze miec 50 komentarzy - nie wiecej... reszta będzie usuwana... i mam taki problem... wiem jak juz wybrac tych którzy w bazie mają wiecej niz 50 komentarzy i chciałbym to co jest ponad 50 usunąć
ten kod zwraca mi liste osób które przekroczyły 50 komentarzy... chciałbym teraz jednym zapytaniem (bez użycia PHP) wybrać wszystkie komentarze dla kazdego zwroconego użytkownika które mieszczą się w limicie - czyli jesli jest takich użytkowników baza zwrociła 2, to otrzymałbym liste 100 komentarzy - dokładnie po 50 na kazdego. Gdybym miał tą liste komentarzy to reszte bym mogł jednym zapytaniem tez usunąć z bazy. Mam nadzieje ze ktoś rozumie co mam na mysli. W skrócie: mam id 2 userów którzy napisali wiecej niz 50 komentarzy, i z tabeli z komentarzami chce pousuwac wszystkie te wykraczające poza limit 50 komentarzy (oczywiscie usuwane bedą najstarsze) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:51 |