![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy wybrałam dobry dział, jeśli nie to zmieńcie proszę miejsce tego postu. Posiadam stronę na wordpressie i mam problem z plikiem .htaccess. Otóż, wprowadziłam w niego listę bramek proxy, z których nie chcę aby wchodzono na moją stronę. Zrobiłam to wg poradników w Google, czyli:
Kod deny from www.adresbramki.pl Jednak po wrzuceniu pliku na serwer, mnie samej zostaje zablokowany dostęp do strony (pojawia się internal server error). Probówałam wpisać swoje IP jako allow deny lecz nie pomogło. Czy ktoś mógłby mi napisać, co zrobić aby ten plik zadziałał? Ten post edytował Karolinah 25.01.2012, 13:05:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Order Allow,Deny Allow From all Deny From 123.123.123.123 Daj w .htaccess coś takiego gdzie zamiast 123.123.123.123 wpisz adres IP blokowanej strony/serwera - nie jestem pewien czy w ten sposób można blokować hosty... Jeżeli chcesz blokować hosty po adresach stron proponuje coś takiego: Kod RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_HOST} blokowana\.strona\.pl [or] RewriteCond %{HTTP_HOST} inna_blokowana\.strona\.pl RewriteRule .* nie_dla_psa_kielbasa.html [L] tworzysz plik "nie_dla_psa_kielbasa.html" w którym piszesz coś "miłego" tym co chcą oglądać poprzez proxy... ![]() Oczywiście stron w liście może być więcej ![]() Ten post edytował Sephirus 25.01.2012, 13:19:39 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, tym razem internal server error się nie pojawia, ale... można sobie normalnie na stronkę wchodzić z bramek proxy, które zablokowałam w pliku .htacces. Lipa
Kod RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} http://ukryjsie.pl [or] RewriteCond %{HTTP_HOST} http://anonymouse.org RewriteRule . /plik.php [L] Ten post edytował Karolinah 26.01.2012, 07:34:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kropki w wyrażeniu musisz escapować, czyli poprzedzać slashem. Przyjrzyj się uważnie jakie różnice są między twoimi regułkami, a regułkami które ci kolega wcześniej podał. Http w adresach które podałaś jest zbędne, nawet www będzie zbędne, z racji tego że takie wyrażenie dopasowuje konkretny ciąg, bez względu na to co się znajduje przed nim i za nim.
|
|
|
![]()
|
|
Dałam te slashe, lecz nadal idzie wchodzić na stronę z tychże bramek. Ta metoda podawana w Internecie to chyba pic na wodę... :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:02 |