![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 3 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Słupca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie uczę się tworzenia formularzy w symfony 1.4 według poradnika ze strony symfony i mam problem z funkcją bind otrzymuję error Call to a member function bind() on a non-object in
Co go może wywoływać
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd nie dotyczy symfony a raczej php, tudzież jego nieznajomości. Odwołujesz się do właściwości form ale do tej właściwości nic nie jest przypisane (a z pewnością nie obiekt). Błąd informuje Cię zresztą o tym. Musiałbyś wcześniej wywołać metodę executeIndex, oczywiście w obrębie tego same żądania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 7 Dołączył: 10.03.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe Destroyerr, napisałeś to tak, że musiałem 2 razy przeczytać zanim zrozumiałem;p
Magorka, żeby użyć obiektu jakiejś klasy(formularz to właśnie obiekt) musisz go stworzyć używając słowa kluczowego 'new'. Tworzysz taki obiekt ale w akcji 'index' a powinieneś to raczej zrobić w akcji 'send' bo tam go używasz. Najpierw to http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Klasy_i_obiekty a potem dopiero tutorial Symfony;) |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 3 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Słupca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spoko zrzumiałem swój bład no ale mam mamły problem zrobiłem jeden formularz z dodawaniem fotek no i ok działą super przeszedłem do inego modułu i tam też wstawiam formularz do uploadu no i mam problem bo valid pokazuje mi że pole do uploadu przesyła warotść pustą;/ i formularz zwraca mi że pole plik jest puste może ktoś widzi mój błąd
Formularz
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:19 |