![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 38 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, ciąglę uczę się ZF i mam problem z takim routingiem:
i link i jak próbuję wejść wywala mi wyjątek: Invalid controller specified (statyczny-tekst) oraz Request Parameters: array ( 'controller' => 'statyczny-tekst', 'action' => '2011', 'module' => 'default', ) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 29 Dołączył: 18.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Regexp w route nie wygląda na poprawny
Sorry wszystko jest ok z regexp-em Prawdopowodbnie masz niepoprawną kolejność routów ustawioną w ini. Ten post edytował tvister 24.01.2012, 08:58:49 -------------------- Kto rano wstaje ten leje jak z cebra.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj wyrzucić średniki z XML, poza tym to chyba powinno być definiowane w application.ini
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 38 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat poza tym to chyba powinno być definiowane w application.ini jest, ale chciałem to wstawić w bbcode ale nie ma takiego jak INI ![]() tvister Cytat Prawdopowodbnie masz niepoprawną kolejność routów ustawioną w ini niepoprawną, tzn? Ten post edytował kaem 24.01.2012, 10:22:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest taki, że skrypt odwołuje się do kontrolera statyczny-tekst a powinien do show. Wczytujesz ustawienia z pliku INI do routera coś na kształt ?
Zobacz może tutaj coś pomoże -> http://framework.zend.com/manual/en/zend.c...ler.router.html Ten post edytował amii 24.01.2012, 11:01:29 -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Nie, narazie wszystko jest w application.ini, ale docelowo ma być tak jak napisałeś (tylko może w xml - przyzwyczajenie z Agavi
![]() Zaglądałem oczywiście do dokumentacji, ale dalej nie czaje co robię źle. Pamiętam, że niedawno ucząc się z tutoriala, robiłem taki routing a teraz robiąć większy projekt nie mogę przejść tego problemu... Pewnie jakaś popierdułka z mojej strony, pomoże ktoś wyłapać? Czemu szuka akcji statyczny-tekst/2011 zamiast zdefiniowanej index/show? Ten post edytował kaem 24.01.2012, 11:28:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz ustawiony router default który wygląda następująco
Kod :controller/:action To wtedy Twój link w postaci statyczny-tekst/cokolwiek/* Jest łapany przez pierwszy router czyli defaultowy i w ogóle nie dochodzi do routera zdefiniowanego przez Ciebie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 5 Dołączył: 9.02.2011 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podany wyżej router nie znajdzie akcji statyczny-tekst/2011 bo ma zdefiniowane ze po 2011 ma czekać na "/" i kolejny parametr. Dodatkowo nie podoba my się myślnik w "jakis-tekst".
|
|
|
![]()
|
|
@pawv dzięki, zamieniłem "statyczny-tekst/(\d+)/(\w+)"; na "statyczny-tekst/(\d+)/(\w+)$"; i wygląda na to, że działa. O to chodziło, prawda?
@melkorm, też dzięki za uwagę, przyda się na przyszłość ![]() Ten post edytował kaem 24.01.2012, 12:05:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:14 |