![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Ostatnio wpadłem na pomysł na tworzenie skryptów w php za pomocą plików tekstowych. Pomysł polega na tym ,że mamy plik index.php dzięki któremu zapisujemy do pliku strona.php zapisać kod skrypku w PHP i po wejśću na strona.php ten kod który przekazaliśmy poprzez index.php zostanie wykonany. Lecz problem polega na tym ,że taki sposób działa przy HTML i echo ale jedynie z '' ,gdy chcę dołączyć do pliku zmienne wywala mi błędy. Więc pytanie brzmi czy jest jakiś sposób na ominięcie tych błedów i bez problemowe zapisanie skryptu do pliku strona.php? Dziękuje z góry za odpowiedz.
Ten post edytował Mod4Tech 23.01.2012, 20:45:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po jakich dropsach to pisałeś ?
![]() -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem tam Chaotyczność to moja cecha charakteru
![]()
Działa lecz np. jeśli w echo zamian znacznikówm ' ' użyje " " wywala bład Parse error: syntax error, unexpected T_STRING. A gdy chce wprowadzić zmienną wywala mi Notice: Undefined variable: zmienna. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No chyba logiczne, skoro rozpoczynasz string cudzysłowem " to kolejny taki znak go zakończy (chyba że jest escapowany znakiem '\') Nie wiem dokładnie co chcesz osiągnąć, ale podejrzewam że coś takiego:
Poczytaj o różnicach między ' i " i o sposobach łączenia stringów ze zmiennymi itd. Pierwszy link z google po polsku: http://coogi.cba.pl/9.html ![]() -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:01 |