![]() |
![]() |
--welll1-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Otóż mam dwa pliki.
Jeden to index.php a drugi function.php plik function.php wygląda tak
W index.php mam zamieszczony komunikat który pojawia się zawsze:
bez względu na podane dane. W MYSQL mam stworzoną tabelę users a w niej ID login no i password. Hasła koduję w MD5. Co tutaj może być nie tak? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro hasła przechowujesz w md5 to i przy SELECT też wypadałoby te md5 użyć...
Zanim zadasz kolejne pytanie: Temat: Jak poprawnie zada pytanie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2011 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy nie koduję w md5 problem również występuje.
|
|
|
![]()
|
|
Podałem ci linka i prosiłem wyraźnie po polsku byś sie znim zapoznał zanim napiszesz następnego posta. Po chińsku mam pisać byś zrozumiał?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2011 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o zapytania to nie pojawiają się żadne komunikaty. Po prostu zawsze pojawia się napis Podałes zle dane i tyle. Nie zwraca żadnych błędów przy tym.
|
|
|
![]()
|
|
1) Link co ci podałem zawiera nie tylko informacje o błedynych zapytaniach ale o masie innych rzeczy, np. var_dump()
2) Jeśli robiłeś md5 przy select to też go pokaż bo może źle robisz - skad mamy wiedziec... |
|
|
![]()
|
|
sha1 jest ustawione w function nie zauważyłem tego. Zmieniłem w mysql hasło i kodowanie na sha1. Teraz nie pojawia się ten komunikat ale też nie loguje mnie. Którą zmienną chciałbyś podejrzeć var_dumpem?
Komunikaty jakie mam teraz to: Undefined index: has Undefined index: log Ten post edytował welll1 23.01.2012, 19:24:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:01 |