![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
potrzebuję pominąć jedną konkretną encję (a nie cały bundle) przy tworzeniu i aktualizacji bazy danych. Na razie robiłem to w ten sposób, że wykonywałem dump-sql a potem usuwałem zbędne zapytania dotyczące konkretnej tabeli: php app/console doctrine:schema:update --dump-sql Czy macie lepszy sposób na taką operację przy np. dodawaniu pól do tabel i ich modyfikacji? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jednym z rozwiązań jest utworzenie nowego menadżera encji, tak, żeby nie obejmował tej której nie chcesz. Wtedy nazwę tego menadżera podajesz jako argument polecenia w konsoli.
Innym rozwiązaniem może być, nadpisanie klasy komendy (doctrine:schema:update) i w metodzie executeSchemaCommand wycinasz wtedy swoją encje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem nadzieję, że przeoczyłem jakś sposób typu --skip=... albo --filter=... albo jakąś dyrektywę typu skip_me=true przy definicji (używam YAML).
Obydwa podane sposoby są trochę problematyczne, dla jednej pechowej encji, ale dzięki. Zawsze coś w głowie zostanie i w razie czego będzie do wykorzystania, dziękuję! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:10 |