Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Nauka języka ang.
#luq

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Uczyłem się angielskiego przez eee od 3 podstawówki chyba a więc będzie z 9 lat. Nie jestem zadowolony w ogóle z poziomu nauczania w szkole... sad.gif
Aktualnie pracuje w firmie gdzie współpracujemy raczej z ludźmi z zagranicy i czasami muszę napisać jakiegoś maila w języku angielskim, i powiem szczerze że prostego maila piszę po 15min. Z moim czytaniem jest o wiele lepiej chodź też chciałbym się podszkolić a co do mówienia to jest raczej strasznie.

Teraz pytanie jak najlepiej rozpocząć poważna naukę języka. Czy od razu zapisać się na jakiś kursik (Ktoś korzystał z usług jakiejś szkoły i jest w stanie polecić?)? Czy może zacząć od ebooków w mp3, gdzieś widziałem też patent na 1000 najpopularniejszych angielskich słówek które pozwalają zrozumieć bardzo duży procent przekazu. Kiedyś widziałem taki startup (chyba nawet polski) do czytania artykułów z dowolnych stron po angielsku z możliwością szybkiego tłumaczenia nieznanych nam słów i fraz (to co zaznaczyliśmy do tłumaczenia od razu wpisywało się jako słówka nieznane, możemy je powtarzać i takie tam) niestety nie pamiętam nazwy.

Co polecacie? ;>

--------------------
Moja gra - scraby.io
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:17