![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 21.02.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
po raz kolejny muszę sie zwrócic do Was o pomoc.. sprawa ma się tak: buduję koszyk zakupów... sam koszyk nie jest większym problemem.. jest już zrobiony działa.. w pętli wyświetlam liste produktów. Po kliknięciu w nazwę dodaje produkt do koszyka. Działa.
koszyk.php
i sprawa byłaby zamknięta, ale... po kliknięciu w dowolny produkt za każdym razem przenosi mnie do strony z zawartością koszyka.. denerwujące biorąc pod uwagę ze zamówienie bedzie się składać ze 100+ pozycji.. próbowałem zrobić to w jednym pliku przenosząc cześć kodu odpowiedzialną za dodawanie do index.php ale wtedy... ...na stronie z listą (index) jest stronicowanie.. i dajmy na to: dodaje 5 pozycji z pierwszej podstrony.. zmieniam podstrone na 2 i klikam w dowolny produkt.. produkt się dodaje, ale przenosi mnie do strony 1.. wszystko jasne odpowiedzialny jet za to link który przenosi mnie czy to do index.php czy do koszyk.php
i tu jest własnie problem.. na chłopski rozum... potrzebuje wysłać do koszyka -> action=add&id=... bez odświeżenia strony.. czyli w grę wchodzi jquery/Ajax z którymi średnio sobie radzę.. pytanie brzmi jak zamienić ten link na zdarzenie dajmy na to onclick ? proszę Was dobrzy ludzie o nakierowanie mnie na jakieś materiały, a najlepiej jakiś przykład bym mogł zgłębić jego tajniki ![]() próbowałem rozgryźć jak to jest zrobione tutaj -> http://portaldemo.endor.pl/Sklep,53.html niestety to: onclick="xmlAjaxPost({out:"xml",mode:"Shop",object:"addItem",kid:"57",prize:"20",weight:"5",count:"1"});" przerosło moje możliwości.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:58 |