![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem, szukałem wczoraj cały dzień jakiegoś prostego slidera który spełnił by moje oczekiwanie ale nic nie znalazłem, dla kogoś kto dobrze umie JS to nie będzie problem chyba a ja sobie z tym nie potrafię poradzić ![]() Ogólnie chyba muszę policzyć ile elementów <li> jest, następnie aby odstępy 2 boxów były równe od siebie to muszę wykonać obliczenie: 900 - szerokość_pierwszego - szerokość_drugiego / 4 i wynik tego obliczenia dodać jako margin-left i margin-right do 2 boxów które aktualnie są wyświetlanie i za każdym razem kiedy te 2 boxy się zmienią takie obliczenie muszę wykonać tylko nie wiem jak to w JS wykonać ![]() Żeby nie było że czekam cały czas na gotowe rozwiązanie ![]() ![]() http://www.techos.pl/smolin/ Aktualnie jestem na etapie, aby tylko 2 elemnety były widoczne w równych odstępach ![]() ![]() OK ![]() Ma ktoś pomysł jak przesuwać to o 1 div'a ![]() Ten post edytował Elber 23.01.2012, 00:34:53 -------------------- GG: 564555
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podziel "przesunięcie" na pół? :->
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale teraz obliczam szerokości tych 2 div'ów w <li> i na tej podstawię obliczam odstępy żeby równe były
![]() ![]() -------------------- GG: 564555
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 3 Dołączył: 25.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szkoda zachodzu i marnowania czasu. Proponuję ci zaprzyjaźnić się z biblioteką jQuery. W twoim przypadku poczytaj o pluginie jQuery Cycle. Odwali za ciebie całą robotę. Ty zaledwie wpisze kilka linijek JS
![]() http://jquery.malsup.com/cycle/ |
|
|
![]()
|
|
Gdybym wiedział jak te Cycle wdrożyć w moje potrzeby to bym go użył
![]() -------------------- GG: 564555
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 20:06 |