![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem. Potrzebuje rozpoznać za pomocą jQuery kiedy strona się wczytała do iframe. Jeżeli strona znajdująca się w iframe się wczytała lub została odświeżona to potrzebuje uruchomić skryptdajmy na to alert(); Szukałem w necie i myślałem, że będzie to load lub ready, ale nie bardzo wiem jak to wykorzystać w tym konretnym przypadku. Jeżeli ktoś ma jakis pomysł to proszę o radę. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W przypadku otwierania w iframe strony z innej domeny - nie da się. W obrębie tej samej jak najbardziej, można się podpiąć pod odpowiednie zdarzenia.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tyle wiem , ale jakie by to było zdarzenia lub jak wykorzystac te o których pisałem wyżej. Strona jest oczywiście w tej samej domenie. Nie mogę tego znaleźć. Próbowałem kombinacji z load i z ready w znaczeniu ładowania się dokumentu, ale chyba źlę wykorzystuję te funkcje. Najzwyczajniej w świecie nie mam pomysłu jak sie dobrać do tego dokumentu w iframe w z poziomu strony.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź bo powinno w sumie działać coś takiego:
Zawsze mógłbyś też zrobić to z drugiej strony, tzn. w http://example.com
i już na Twojej stronie:
Ten post edytował #luq 22.01.2012, 15:49:25 -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:04 |