![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam mały problem: mam funkcje w php zapisana w pliku funkcje.php funkcja odpala mi skrypt w bashu , ten skrypt coś robi i wynik zapisuje do pliku txt po czym ta funkcja wyswietla mi ten plk txt na ekranie. funkcja uruchamia sie poprzez plik test.php ktory jest w tym samym katalogu co funkcje.php w tym pliku test.php laduje poprzez include funkcje z pliku funkcje.php i wszystko dziala pieknie i poprawnie problem pojawia sie kiedy ta sama funkcje odpalam plikiem test2.php ktory jest w katalogu nizej. zaznacze ze w tym drugim pliku dodaje w include ../funkcje.php pojawija mi sie komunikat : /var/www/xxx/skrypt.sh: line 4: .txt: Permission denied uprawnienia i wlasciciele wszystkich plikow i katalogow sa ci sami co to moze byc? juz nie mam sily siedze pol dnia... z gory dzieki za sugestie. pozdrawiam Ten post edytował canismajoris 20.01.2012, 21:44:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz dać uprawnienia do tego pliku userowi który odpala apacha
![]() -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzięki, masz plusa
![]() ale funkcja dalej nic nie robi... nawet dla testu plik test.php ktory dziala w glownym katalogu i odpala funkcje przenioslem do podkataogu to ten sam plik juz nie dziala.. i odwrotnie plik test2.php ktory nie dziala w podkatalogu przeniose go glownego to dziala. help pls pozdrawiam lol poradziłem sobie. w skrypcie ktory cos robi i zapisuje wynik do pliku txt (oba sa w tym samym katalogu) trzeba bylo podac pelna sciezke do pliku txt. wszystko smiga. pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:48 |