![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Malena-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
nie mam nic wspólnego z PHP ale na Technologię Internetowe muszę zrobić jakąś aplikacje PHP opisaną krok po kroku. Niestety nie mam nawet pojęcia od czego zacząć ![]() Z niecierpliwością czekam na jakiekolwiek porady ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz raczej żadnych szans na napisanie forum albo bloga bez znajomości podstaw każdego z tych języków, bo to złożone aplikacje. Skoro ma być cokolwiek, to możesz spróbować zrobić prosty skrypt, który będzie generował galerię obrazków z danego folderu z opcją wgrywania nowych obrazków. Można się pokusić o dodanie nazw tych obrazków, na przykład w plikach tekstowych o takich samych nazwach jak obrazki, ewentualnie jakaś tablica (bo o mysql raczej też nie ma co rozmawiać)
|
|
|
--Malena-- |
![]()
|
Goście ![]() |
W htmlu i css robiłam stronę internetową w notatniku , a msql nawet nie miałam na zajęciach, więc każda propozycja jest dobra
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Proponuję zacząć od nauki podstaw języka PHP (zmienne, warunki, pętle), a następnie nauczyć się obsługi formularzy.
|
|
|
--Malena-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie wystarczy jakiś kalkulator napisany w php, czy coś takiego? Nie postawisz nic większego w parę dni, bez kompletnej znajomości php, czy podobnych języków.
|
|
|
-Malenarosa- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Daiquiri jak się domyślam nie da się tego zrobić w parę dni? Uważam, że na potrzeby zaliczenia jesteś w stanie w takim czasie zapoznać się z absolutnymi podstawami języka PHP. Zacznij od zmiennych, zobacz jak wyglądają warunki. Znając podstawy HTML, potrafisz zbudować formularz - zatem w parę dni, możesz spokojnie napisać np. własny formularz kontaktowy.
![]() |
|
|
--Malena-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok, postaram się jakoś to ogarnąć.
Dziękuje za porady ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 13 Dołączył: 23.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam: http://www.uw-team.org/
-------------------- ![]() |
|
|
--Malena-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Karzą wam programować w php bez wcześniejszej nauki? Czy może wagarowałaś? Kalkulator ograniczony do dodawania to chyba najprostszy skrypt ![]() Nie wagarowałam. Na zajęciach tworzyliśmy strony (html, css i elementy javascript), a potem zostały nam przydzielone losowo projekty. Pech chciał, że dostałam taki a nie inny, dla porównania inne osoby dostały omów "zagrożenia w internecie jak mogą spotka dzieci". Co najlepsze jestem na kierunku humanistycznym a wymagają od nas rzeczy jakbyśmy byli na informatyce :/ Jedna koleżanka ma za zadania w projekcie stworzyć prostą grę w przeglądarce. Oczywiście nikt nam nie wytłumaczył jak mamy to zrobić ale oczekują od nas stworzenia podręczników takich jak np. ja mam. "Aplikacja w PHP krok po kroku, opisana jak dla osób które nie mają pojęcia o tym" Absurd... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:43 |