![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 3 Dołączył: 15.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam skrypt, który tworzy obrazek (ale go nie zapisuje) i teraz chciałbym go wysłać użytkownikowi razem z opisem obrazka. Jaki nagłówek trzeba wysłać? Nie mam pomysłu jak zrobić tak, by działało i jedno i drugie. Jeśli wyślę tekst przed obrazkiem to wyskakuje komunikat, że obrazek zawiera błędy.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D |
Pytanie haczy o logiczne myślenie... Jak wysyłając obrazek i mając go jako bezpośredni output chcesz wrzucić tam jeszcze tekst? Albo wysyłasz sam obrazek i własciwe headery, albo sam tekst i też wlasciwy header, albo plujesz jakąś formą komunikacji, choćby XML, z opisem i lokalizacją obrazka lub jego werją potraktowaną base64. To co chcesz zrobić jest nawet na logikę biorąc, nienormalne... Chcesz serwować grafikę jednocześnie z tekstem ustawiając jakiś header lub ich mix (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jeszcze powiedz, że ciurkiem i przeglądarka ma zgadnąć gdzie się kończy obrazek, a gdzie zaczyna tekst (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 3 Dołączył: 15.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Pytanie haczy o logiczne myślenie... Jak wysyłając obrazek i mając go jako bezpośredni output chcesz wrzucić tam jeszcze tekst? Albo wysyłasz sam obrazek i własciwe headery, albo sam tekst i też wlasciwy header, albo plujesz jakąś formą komunikacji, choćby XML, z opisem i lokalizacją obrazka lub jego werją potraktowaną base64. To co chcesz zrobić jest nawet na logikę biorąc, nienormalne... Chcesz serwować grafikę jednocześnie z tekstem ustawiając jakiś header lub ich mix (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jeszcze powiedz, że ciurkiem i przeglądarka ma zgadnąć gdzie się kończy obrazek, a gdzie zaczyna tekst (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) No wiesz, zadałem pytanie w jednym temacie przy okazji i otrzymałem odpowiedź 'Tak'. To zmotywowało mnie do działania. Dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 14:57 |