![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Mam taki kodzik:
konkretniej rozchodzi się o ten fragment:
Jak pobrać zawartość pola forum_time_closed a następnie przemnożyć je przez 86400, a potem dodać do tego CR_TIME (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Powyższe nie działa i zamiast wyświetlać zawartość pola w bazie, wyświetla mi normalny tekst forum_time_closed. pozdr. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
SELECT forum_id, forum_time_closed FROM
Nigdzie nie widzę tu, być cokolwiek mnożył czy dodawał. Skoro chcesz mieć wynik mnożenia i dodawania, to chyba wypadałoby to dodać do SELECT nie sądzisz? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przecież po SELECT definiuje jakie pola chcę wyciągnąć, natomiast po WHERE definiuję konkrety, jakie pola muszą spełniać warunki i to dam zdefiniowałem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
WHERE warunkuje jakie rekordy mają się wyświetlać a nie JAK. To SELECT mówi jak ma się co wyświetlać, więc jak chcesz by coś ci się wyswietlało jako wynik mnożenia dodawania czy czegokolwiek, to masz to też w SELECT jawnie napisać. MYSQL nie czyta ci w myślach...
ps: Cytat wyświetla mi normalny tekst forum_time_closed. Wyswietla ci tekst zamiast zawartości pola? No to masz zły kod do odbierania danych - pokaż go.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:38 |