![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Robie swoją pierwszą stronę internetową i robie coś na kształt formularza kontaktowego. mam taki kod do formatowania wiadomości E-mail:
I chciałbym żeby tytuły takie jak ID mieszkanca, Nazwisko, e-mail, Temat i Tresc były w treści maila napisane większymi literami i może innym kolorem, żeby się troche wyróżniło w całej treści. Jak to można zrobić(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) A drugi problem to to czy można zrobić tak, żeby w adresie nadawcy, zamiast adresu: php-script@isao.w8w.pl pokazywało mi adres wpisany w formularzu. Mam napisane takie coś:
ale to nie działa :/ Ten post edytował wiktor1987 20.01.2012, 20:20:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1)Wrzuć kod w bloki BBCODE do tego przeznaczone albo zaraz @nospor zamknie i da warna (słusznie z resztą)
2)Jeżeli chodzi o pisanie z wielkich liter: http://php.net/manual/en/function.ucfirst.php 3)Co do kolorowego tekstu, przeczytaj dowolny podstawowy tutorial HTML i/lub CSS 4)Nie możesz podać niestety adresu nadawcy z innej domeny niż Twoja, była by to bzdura bo umożliwiała by podszywanie się pod dowolną osobę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ad1) proszę nie straszyć mną dzieci. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Za brak bbcode w jednolinijkowym kodzie nikt nie będzie dostawał warna. Ale byłoby miło, jakby autor do bbcode się zastosował ad4) Można to trochę obejść:
Oraz nagłówek Reply-To może być też ciekawą opcją. Wszystko zależy po co ci to było. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:45 |