![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ciągły error w logach o takiej treści: Error 404 18/01/2012 14:46:47 Nie znaleziono strony File: /%5Bobject%20Object%5D://www.bflix.info/worker/init.js?b=2&l=0 REFERER: podstrony mojego serwisu IP: 78.31.89.1 co to może być? jakiś atak czy co ? już tak przez tydzień z różnych IP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może gdzieś masz zły link, albo przekierowanie?
-------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi to wygląda jakby jakiś skrypt próbował wygenerować "http://" lub "https://" i zwraca zamiast stringu jakiś obiekt.... albo coś w tym rodzaju - poszukałbym w tę stronę...
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po zdekodowaniu
Kod File: /[object Object]://www.bflix.info/worker/init.js?b=2&l=0 czyli wygląda na to że Sephirus ma racje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, ale jakis krypt kod jest czysty ... :-/ cały czas to w logach powstaje... jak to rozwiązać może jakieś sugestie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne w JS gdzieś to się dzieje, przykład generujący identyczny kod:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok jak znaleźć ten błąd:
Musisz po prostu wiedzieć (dowiedzieć się) jaki skrypt odwołuje się do pliku www.bflix.info/worker/init.js?b=2&l=0. Spróbuj zerknąć od czego w ogóle jest ten plik init.js - może być częścią jakiegoś skryptu (jak wskazuje nazwa...). Jak się dowiesz to musisz zerknąć w kod danego skryptu gdzie wywołuje /init.js... I jak przekazuje to do strony (czy to ajax, czy script-injection, czy po prostu '<script src="..."></script> itd...) -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:33 |