![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
piszę prosty newsletter, ale mam problem z generowaniem linku do wypisania się z niego. W mailu, który wysyłam jako mailing pod tekstem mam "Aby wypisać się z newslettera, kliknij na poniższy link:<br />http://mojastrona.pl/?newsletter_out=$email". I problem w tym, że link wygląda np. tak:
Kod http://mojastrona.pl/?newsletter_out=email@example.net,przykladowy@mail.net A chodzi mi o to żeby w newsletter_out był tylko email, tej osoby na której został wysłany maling. Przy wysyłaniu mailingu mam tak: I kod PHP:
Maile dochodzą, problem jest tylko przy ich usuwaniu... Ten post edytował dstp 18.01.2012, 14:52:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Bo mail panie kolego wysyła się do każdej osoby oddzielnie a nie jeden mail do tysiąca osób.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 15 Dołączył: 16.02.2008 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musiałbyś wysyłać każdego maila osobno.
Myślę, że lepszym rozwiązaniem będzie przesłanie userowi w mailu zawsze takiego samego linka, np. do podstrony usun.php, bez żadnych parametrów, a na tej podstronie wyświetlasz formualrz np. "Wpisz swój adres e-mail aby się wypisać". Poźniej tylko odbierasz dane i usuwasz co trzeba. Czysto i wygodnie ![]() Ten post edytował wizu 18.01.2012, 14:55:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Bo mail panie kolego wysyła się do każdej osoby oddzielnie a nie jeden mail do tysiąca osób. a nie da się tego jakoś połączyć? przecież mam tablice z mailami, tylko nie wiem jak to ze sobą połączyć. A jak są niby napisane newslettery? nie mówię tu o jakiś pro bo ten mój ma służyć do wysyłaniu kilkudziesięciu maili, a zadziała bo próbowałem wysłać 100 wiadomości funkcją mail, ale na 1 email. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Każdy mail zawierac bedzie inna tresc - inny link to już inna tresc - musisz wiec slac go do kazdej osoby oddzielnie.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Każdy mail zawierac bedzie inna tresc - inny link to już inna tresc - musisz wiec slac go do kazdej osoby oddzielnie. chyba ci się coś pokręciło... dla przykładu jak dam rand(0,100) w treści maila to w każdym mailu mam inną wartość, a maile dochodzą do każdego użytkownika którego wybiorę w checkboxie |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
to powiedz mi skąd będziesz wiedział że wysłałeś do danej osoby i tą osobę musisz ewentualnie wyciąć z bazy?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
to może te implode można czymś zastąpić?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat chyba ci się coś pokręciło... A faktycznie.... obiecałem sobie żę nie będę już gadał z laikami ale mi się pokręciło i gadam z Tobą. Już naprawiam ten błąd - żegnam ![]() Cytat dla przykładu jak dam rand(0,100) w treści maila to w każdym mailu mam inną wartość, a maile dochodzą do każdego użytkownika którego wybiorę w checkboxie Tak, tak, oczywiście.... a świstak siedzi i zawija sreberka
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym Ci proponował dodać do tabeli newslettera jedną kolumnę, mianowicie delate_key i w meilu dajesz:
I odbierać:
I po problemie. Ten post edytował Rysh 18.01.2012, 15:38:33 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
musisz wysyłać do każdego osobno spreparowanego maila, nie ma siły żeby spersonalizować maila bez jego obróbki!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ja bym Ci proponował dodać do tabeli newslettera jedną kolumnę, mianowicie delate_key i w meilu dajesz:
I odbierać:
I po problemie. nie w tym problem, to wiem jak zrobić. Zrobiłem foreach zamiast tego implode i teraz działa mi wszystko, ale nie wiem jak dodać wartość (delete_key) w treści wiadomości...
$link pobieram tak jak wyżej napisał Rysh. Tak wysyłam:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale nie wiem jak dodać wartość (delete_key) w treści wiadomości... No kurde, nie rozumiem Twojego problemu. Na moją głowę to coś w ten deseń:
Takie trudne? Ten post edytował Rysh 18.01.2012, 15:44:47 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
;o
nie pomyślałem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:21 |