![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak sprawdzić za pomocą php aktywność adresów email ? Są na to jakieś sposoby ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na logikę nie ma takiej możliwości, a do tego na żadnym forum nie spotkałem się z omówieniem takiej możliwości. Jeżeli się mylę, proszę mnie poprawić. Pozdrawiam.
@markonix, biję się w piersi i obiecuję poprawę. Ten post edytował Wicio 18.01.2012, 11:23:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 5 Dołączył: 16.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na siłę możesz wysłać maila i podać swój adres jako adres nadawcy/zwrotny (nie pamiętam jak to się nazywało, mail() ma taką możliwość poprzez nagłówki), później przez PHP łączysz się z serwerem pocztowym i lecisz od góry do dołu czy miałeś jakiś zwrot z maila. Później to już z górki - sprawdzasz czy mail zwrotny to faktycznie błąd dostarczenia wiadomości czy po prostu autoresponder, który ktoś sobie ustawił.
Pytanie czy opłaca Ci się tak w to bawić... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na logikę nie ma takiej możliwości, a do tego na żadnym forum nie spotkałem się z omówieniem takiej możliwości. Jeżeli się mylę, proszę mnie poprawić. Pozdrawiam. Poprawiam: http://my-addr.com/free-email-verification...rify_email.php/ (i wiele innych na frazę "verify existing email" i podobne). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązanie jest - ale dość "kosztowne" i (IMHO) nie gwarantujące 100% skuteczności (powiedzmy, że 95%)
Conieco się produkowałem na ten temat, nawet na tym forum: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=187337 @markonix: Teoretycznie może się zdarzyć sytuacja, że testy spod linka podanego pzez Ciebie wykażą, że adres jest OK, ale w rzeczywistości będzie inaczej, i nie jest to wcale nic dziwnego - może się okazać, że rekordy MX w DNS wskazują tylko na maszyny "słupy", takich pośredników, które np. robią jako przekaźniki poczty. Potem forwardują to do jakiejś "utajnionej" maszyny, która dopiero finalnie obrabia maile (i która akceptuje połączenia na port 25 tylko z w/w maszyn-forwarderów). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:14 |