|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Hej, mam teraz pytanie troche odwrotnej natury niz moj poprzedni post. Otoz zauwazylam ze jak wyciagam dane z bazy, dane ktore w swojej tresci zawieraja xml'owe tagi, to sa one usuwane! kiedy, gdzie, jak? Przyklad - w bazie mam:
Po stronie php wyciagam te dane, executeQuery i jak je czytam poprzez fetch_arrray i sobie wypisuje to dostaje:
o co chodzi?? gdzie moje tagi, czemu nie zostaly wyciagniete? czy ktos z Was ma moze pomysl?? pzdr, misty |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
ctrl+u i zobaczysz swoje tagi.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
ale ja wiem ze w zrodle strony jest caly xml. Ale nie o to mi chodzi. Tylko o to, ze jak pobieram dane z pola ktore zawiera xml to ma mi sie xml zwracac, a nie ze tagi nie sa pokazywany.. rozumiesz o co mi chodzi?
jak wypisuje ten tekst echem to chce by zawieral tagi xml. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
To ci grzecznie zwracam uwage, ze wlasnie dla html nieznane tagi nie są wyswietlane. Jak chcesz zobaczysz to na ekranie to użyj htmlspecialchars();
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
W sumie nie istotne jakie tagi zawiera, czy to są xml, czy html. Co umieścisz w bazie powinnaś tak wyciągać, tzn w takiej samej postaci. Sprawdź czy gdzieś tam po drodze te tagi nie są przez coś kasowane.
|
|
|
|
|
|
|
|
nie, kod wyglada tak:
while ($row = $dbHandler->fetch_array($result)) { var_dump($row); } czyli czytam to co sie bezposrednio z bazy wyciaga.. @nospor dzieki, tego szukalam! Ten post edytował misty 17.01.2012, 14:54:23 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 04:59 |