![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
mam taki fragment kodu:
xDebug wyrzuca błąd przy wysyłaniu formularza: Fatal error: [] operator not supported for strings in C:\wamp\www\funkcja1.php on line 4. Czy możecie mi wyjaśnić co robię źle? Troszkę wcześniej w tym samym pliku pobieram sobie dane z innej tabeli (też tekst) wypisuję w formularzu tak samo jak tutaj i mogę to przesłać dokładnie w ten sam sposób jak tutaj - różnica jest tylko w nazwach $_POST. Tamto działa, a przy tym fragmencie wywala mi taki błąd i nie mam pojęcia jak to obejść. Skrypt ma za zadanie w jednym formularzu przesłać dość dużą ilość danych i chciałem do tego celu użyć tablic w $_POST Moim zamiarem było utworzenie takiej tablicy przy przesyłaniu formularza, a następnie po kolei zaktualizowanie wszystkich pól w bazie w zależności od tego ile ich będzie. Pętle foreach() "przerabiają" mi wszystko to co mam w kolejnych POST'ach na tablice, z których łatwiej jest mi powyciągać wartości (nie wiem czy da się to zrobić inaczej, tak sobie wykombinowałem, gdyż w miejsce nazwy w POST nie można wstawić zmiennej ($_POST[$zmienna]) albo po prostu nie wiem jak to zrobić). A następnie w zależności od tego ile mam elementów w tych tablicach tyle razy wysyłam zapytanie do bazy danych zmieniając przy tym indeksy w odpowiednich tablicach (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 1 Dołączył: 15.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzone.
Cała struktura wyświetla się tak jak powinna. Nigdzie żadnego błędu tak to się prezentuje:
Ten post edytował Kulfon 17.01.2012, 00:29:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 1 Dołączył: 15.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A spróbuj wcześniej zainicjować $tytul jako array. Przed forech wstaw $tytul = array();
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż ten pierwszy fragment kodu.
Cytat Troszkę wcześniej w tym samym pliku pobieram sobie dane z innej tabeli (też tekst) wypisuję w formularzu tak samo jak tutaj i mogę to przesłać dokładnie w ten sam sposób jak tutaj - różnica jest tylko w nazwach $_POST. Tamto działa, a przy tym fragmencie wywala mi taki błąd i nie mam pojęcia jak to obejść.
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję. Działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
wstawiłem $tytul = array(); przed:
Naprawione wygląda to tak:
Dla ciekawskich - wcześniejszy fragment kodu miał zadeklarowaną odpowiednią zmienną jako array();
Wybaczcie zamieszanie - zmęczenie i bajzel w kodzie swoje robią. Jeszcze raz dziękuję za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Kulfon 17.01.2012, 00:39:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:55 |