![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_wojtas- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam taki kod:
gdy wyswietla mi zawartosc wylosowanego pliku jest dodana na koncu jakas liczba... np: Kod czy pamietasz ze costam costam??[B]48[/B] co to jest i jak temu zaradzic? pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: z epoki lodowcowej Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Gość_wojtas @ 2004-07-16 15:27:23) echo readfile($porada); problem jest w tej linii - readfile() odczytuje plik i sama wypluwa na wyjscie, natomiast zwraca ilosc odczytanych bajtow, wiec jak robisz echo readfile() to wypisujesz plik oraz ilosc bajtow. zrob samo readfile() - bez echo. -------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
radzaw, OK dziala:)
ale wmysllem ze tak tez bedzie dzialc: Kod include ($porada); dzieki za pomoc! |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
a jak to przerobic aby nie bylo trzeba wypisywac wszystkich nazw plików tylko zastapic to poprostu sciezka do danego katalogu i z tamtad byloby losowane??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poszukać na stronie php.net czegoś o nazwie dir... i tam przykład napewno będzie
btw. nie lepiej porady wpisać do jednego pliku? lub do bazy danych? i z niego losować ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 16:49 |