![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 7 Dołączył: 16.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
muszę przenieść jedną stronę internetową na nowy konto na serwerze (wszystko w obszarze jednego hostingu), i o ile wszystko się skopiowało pojawił się problem z plikami zdjęć, zapisywane one (nie wiem w sumie czemu) przez kilka lat były z prawem -600, i teraz nie mogę ich w żadne sposób skopiować :/ próbowałem bezpośrednio w TC w wierszu pleceń wpisać chmod na 644, odmowa dostępu zdalnego, napisałem prosty skrypcik w php żeby sczytał pliki z katalogu i zmienił im prawa i też nic ...
Macie może jakieś rozwiązanie, które by mi pomogło? ![]() Z góry dzięki, pozdrawiam Ten post edytował siemieng 16.01.2012, 14:17:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ogole w skrypcie, to chyba brakuje klamerek
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie brakuje
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A kto jest właścicielem pliku? Twój user czy www?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 7 Dołączył: 16.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest tak ze właścicielem jest serwer a dokładnie chyba apache
ja niestety nie mam dostępu do konta po ssh, jedynie co to poprzez konto ftp :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz do administratora, żeby przeleciał kontem administratora i zmienił wszystkim tym plikom właściciela pliku - powiedz że chcesz backup zrobić plików.
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:36 |