![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2011 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę ćwiczebnie coś a'la prosty cms w OOP. Jednym ze sposób jest przerabianie formy struturalnej na obiektową, ale nie mogę uzyskać funkcji edytowania artykułów.
Generalnie na razie w tej części cmsa wszystko zachodzi między 2 plikami: edit.php
i editform.view.php
Po wybraniu opcji edytuj, wszystko chodzi dobrze- wyświetla się w osobnym formularzu tekst i tytuł artykułu do edycji. Problem jest potem, bo po wysłaniu $_POST['action'] == 'Zmien', plik wraca do starej tabelki, ale nie nanosi zmian. Na pewno dobre jest połączenie z bazą danych, bo w edit.php (tutaj nie pokazałem dla jasności przekazu), mam opcję kasowania i to działa prawidłowo.. Ten post edytował marcwars 16.01.2012, 08:17:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 1 Dołączył: 15.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej!
A możesz pokazać klasę baza? Może coś jest nie tak w funkcji sqlQuery? I jeszcze wskazówka/dobra praktyka ![]()
W ten sposób staje się to czytelniejsze ![]() Ten post edytował lukasz_p 16.01.2012, 08:13:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2011 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, klasa baza:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 1 Dołączył: 15.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... nie wiem co jest nie tak.
A możesz sprawdzić co się dzieje w funkcji sqlQuery? Ja bym to zrobił tak:
|
|
|
![]()
|
|
Nie wywaliło żadnego błędu, ale dalej nie działa. Natomiast plik editform.view.php nie wyświetla już dotychczasowego artykułu (tylko puste pola formularza), więc chyba lepiej wrócić do poprzedniej wersji.
|
|
|
![]()
|
|
Chyba źle Cię zrozumiałem
![]() Może problem tkwi w skrypcie odpowiadającym za wyświetlanie artykułów? Daj znać czy dane w bazie po edicie/edycie? (jak to odmienić ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.07.2025 - 03:57 |