![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam nie wiem czy to dobry dział ale jak coś proszę o przesunięcie a nie usunięcie.
Mam wirusa na stronie : www.morphgaming.com.pl Nie wiem jak go wywalić. Robiłem już tak : podmieniałem all pliki i nic nie dawało Czy może ktoś pomóc ? Skan online wykrywa mi to : Kod Report 2012-01-16 01:03:10 (GMT 1)
Website morphgaming.com.pl Domain Hash 79442cfe4405fee3491517d5d6d9ef83 IP Address 87.98.239.3 [SCAN] IP Hostname cluster015.ovh.net IP Country PL (Poland) AS Number 16276 AS Name OVH OVH Systems Detections 1 / 21 (5 %) Status SUSPICIOUS Scanning site with: AMaDa CLEAN Scanning site with: BrowserDefender CLEAN Scanning site with: DNS-BH CLEAN Scanning site with: DShield SDL CLEAN Scanning site with: Google Diagnostic CLEAN Scanning site with: hpHosts UNRATED Scanning site with: joewein.de LLC CLEAN Scanning site with: Malc0de CLEAN Scanning site with: Malware Domain List CLEAN Scanning site with: Malware Patrol CLEAN Scanning site with: MyWOT UNRATED Scanning site with: Norton SafeWeb CLEAN Scanning site with: ParetoLogic URL Clearing House CLEAN Scanning site with: PhishTank CLEAN Scanning site with: SCUMWARE DETECTED Scanning site with: SpamhausDBL CLEAN Scanning site with: SURBL CLEAN Scanning site with: Trend Micro Site Safety Center CLEAN Scanning site with: URIBL CLEAN Scanning site with: Web Security Guard UNRATED Scanning site with: ZeuS Tracker CLEAN |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taka rada: najpierw podmień all hasła.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co ty tam niby widzisz ? Na 21 skanów jeden zwraca pozytywny, jest to zapewne false positive więc pewnie nie ma się czym martwić. Chyba że odczułeś skutki jego działania w jakiś sposób ? Więcej informacji było by mile widziane.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie nic nie odczułem.
Zatem strna czysta ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wiesz, autoryzowanym serwisantem nie jestem, ale ze sporą dozą stanowczości mogę stwierdzić że tamten pojedynczy wynik był fałszywie dodatki. Mimo wszystko lepiej zachować czujność (jak zawsze z resztą).
|
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem hasła itd.
A co do google czemu pokazuje innym, że strona jest zagrożona ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przejrzyj pliki na ftp, czy masz tam jakieś pliki lub w zawartości plików, coś czego sam nie dodawałeś. Najczęściej zakodowane w base64. Jeżeli nie ma kodu i plików co do którego/ych miałbyś wątpliwości, to takie testy sobie olej
![]() |
|
|
![]()
|
|
Właśnie nie ma nic takiego.
Sprawdzałem wczoraj pliki php/css i all wywaliłem to co miało kod ze stroną : końcówka gate.html i coś tam jeszcze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:33 |