![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 1 Dołączył: 15.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zaczynam pisać w CI 2.1.0 i mam pewien problem. Otóż framework pobiera zawartość mojej sekcji head i umieszcza to w body. Nie mam zielonego pojęcia co to może być. Domyślny kontroler ustawiłem na site.php a zawartość tego kontrolera to:
I po kolei: template/main.php
template/header.php
template/footer.php Pozostałe 3 pliki są na chwilę obecną puste. I na koniec wynik strony z firebug'a:
Ma ktoś jakieś pomysły? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 5 Dołączył: 31.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod PHP wydaje mi się dobry, ale pochwal się jeszcze html-em wyplutym na przeglądarke, bo z tego co mi sie wydaje FireBug pokazuje przemielony (chwilowo nie mam jak sprawdzic).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 1 Dołączył: 15.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A oto i kod:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 5 Dołączył: 31.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli to był kod wypluty na przeglądarke to jest on jak najbardziej poprawny(waliduje się), więc nie widze sensu szukania winy po stronie CI.
Sprawdz czy jakis JS nie robi Ci zamieszania. Co do ładowania widoków, a raczej szablonów, polecam to http://philsturgeon.co.uk/demos/codeignite...ate/user_guide/ Jak nie będzie błędów w skryptach JS to jak możesz to wrzuć cały kod w jakimś zipie albo udostępnij na jakiejs stronie. |
|
|
![]()
|
|
Co do JS'ów to jestem pewny, że to nie tutaj jest pies pogrzebany, bo strona załadowana z gotowego stylu działa poprawnie (nie w CI a jako zwykły html).
Pliki strony: strona.zip Wrzucone na 00webhost Nie wiem, może to wina kodowania? Intype pokazuje mi, że pliki CI są w ANSI a ja używam utf8. |
|
|
![]()
|
|
Masz "jakiś" błąd w header.php. Jakiś bo pewnie jest to wina kodowania, bo usunąłem plik i stworzyłem własny header i działało tak jak powinno. Sprawdź to i daj znać. Powodzenia ; )
|
|
|
![]()
|
|
Niestety u mnie dalej to samo.
|
|
|
![]()
|
|
Sprawdź dokładniej. Skopiowałem header z Twojego pierwszego posta i działa w 100%. Kodowanie to utf-8. Musi działać
|
|
|
![]()
|
|
Jeśli chodzi o header.php to dziwna sprawa, próbowałem różnymi edytorami i ciągle to samo -.-
|
|
|
![]()
|
|
To działa http://vvolv.xon.pl/header.txt
Nie kopiuj tekstu, tylko zapisz jako ten header.php, nadpisując poprzedni. |
|
|
![]()
|
|
Ściągałem jako header.php i jako header.txt a potem zmieniałem rozszerzenie i podmieniałem z oryginałem ale ciągle to samo.
Edit Cóż, problem rozwiązany. Stworzyłem projekt na z czystego CI z tym, że wszystkie pliki utworzyłem w N++ a nie Intype i działa. Dzięki za pomoc. Ten post edytował morawcik89 17.01.2012, 08:57:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:25 |