![]() |
![]() |
-Kaczoki- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Mam problem z przekazaniem wartości z listy wielokrotnego wyboru. Chciałbym, aby po kliknięciu w SUBMIT wartości z formularza zostały przekazane do zmiennej, a następnie zmienne zastosowane w zapytaniu SQL, poniżej wrzucam kod i z góry dziękuję za pomoc ![]()
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co Tobie NIE działa?
-------------------- |
|
|
-Kaczoki- |
![]()
|
Goście ![]() |
Po wybraniu z list i kliknieciu w SUBMIT zwraca mi taki error
Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\...\1_przesylki.php on line 54 Przed wywołaniem zaptania SQL wyświetliłem sobie zmienną from i to i zostały przekazane wartości z listy wyboru, w sumie nie mam pojecia dlaczego to nie działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brak apostrofów w zapytaniu (tak wartości tekstowe umieszcza się w cudzysłowach)
zresztą mysqli_error Ten post edytował melkorm 15.01.2012, 15:38:39 -------------------- |
|
|
-Kaczoki- |
![]()
|
Goście ![]() |
Próbowałem już wcześniej, jednak jeszc ze raz poprawiłem na takie coś
$query = "SELECT * FROM `connection` WHERE from='$from' AND to='$to' "; ale też niestety nie działa |
|
|
![]()
|
|
a użyłeś w ogóle tej funkcji z mojego poprzedniego posta?
PS. -------------------- |
|
|
-Kaczoki- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wrzuciłem
i wyskoczyła mi taka informacja zwrotna: Errormessage: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'from='', AND to=''' at line 1 jakies pomysły bo ja naprawde już nie pojmuję co z tym moze być nie tak, i dzięki za cierpliwość ![]() |
|
|
-Kaczoki- |
![]()
|
Goście ![]() |
UPDATE: Bez przecinka tez próbowałem i zwróciło to samo
![]() |
|
|
![]()
|
|
Bez przecinka ... i pokaż wynik z PS mojego poprzedniego posta.
PS. Zadziwiającą cierpliwość dziś mam. PS2. From jest to zarezerwowane słowo MySql, daj from i to w ` Ten post edytował melkorm 15.01.2012, 16:02:08 -------------------- |
|
|
-Kaczoki- |
![]()
|
Goście ![]() |
W vardump po zastosowaniu ` zwróciło mi to : string(70) "SELECT * FROM `connection` WHERE `from`='Bydgoszcz', AND `to`='Torun' "
ergo widzi, że wartościami są Bydgoszcz i Torun lecz dlaczego tego nie moze wykonać? Spróbuje jeszcze zmienić w tabeli MYSQL'a nazwy kolumn |
|
|
![]()
|
|
Cytat Bez przecinka ...
-------------------- |
|
|
-Kaczoki- |
![]()
|
Goście ![]() |
No racja
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
|