![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 4 Dołączył: 22.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Mam problem który próbuję rozwiązać a nie udaje mi się.
Pobieram wszystkie artykuły które przynależą do jednej kategorii. Chciałbym przy nich też wyświetlać wszystkie tagi które są połączone z każdym z artykułów. Chcę to rozwiązać korzystając z PDO za pomocą jednego zapytania. Znalazłem rozwiązanie na wikibooks -> Obsługa relacji w PDO ale po zastosowaniu to nie chce za bardzo działać. Co prawda podaje mi poprawny pierwszy tytuł artykułu wybranej kategorii ale dalej sypie błędami "niezdefiniowany index: title". Tak nie powinno się stać gdyż te niezdefiniowane indexy odnoszą się do innych artykułów innych działów niż ten który wybrałem. Czyli - wywala mi wszystko z bazy. Oto mój przykład:
Potem do wyświetlenia stosuję ten przykład z wikibooks:
jest tylko wyświetlanie tytułu ale i tak w tym przykładzie sypie mi wszystko - nawet chce wyświetlić (a nie umie) te tytuły które nie należą do wybranej kategorii. Czy jest sposób na to aby pobierało mi tylko wybrany artykuł z wybranej kategorii. W tej tablicy trzymię idartykułu, to może da się zmodyfikować pętlę poprzez dodanie indeksu równego id kategorii ? Podpowiem że id kategorii da się szybko wyciągnąć - jest to tablica globalna GET Próbowałem też tak: pole: name - nazwa taga tabela: arti_tags - przechowywanie idartykułu i idtaga tabela: tags - przechowywanie idtaga i nazwę taga
ale ten przykład mi wyświetli po jednym tagu który znajdzie jako pierwszy z każdego artykułu. Jak mam to rozwiązać ![]() Fajnie by było gdyby jakoś dało się to rozwiązać w PDO. pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:26 |