Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Strona nie działa pod Internet Explorer, Jak stworzyć kompatybilności strony z IE8/IE9
jacked

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć, tworzę motyw pod wordpress-a. Na razie koduję go w HTML i CSS, i na tym etapie staje pierwszy poważny problem. Pod nowymi przeglądarkami, jak FireFox, Chrome, Opera, Safari strona wygląda poprawnie - tak jak ma wyglądać. Jednak gdy tylko otworzę ją w Internet Explorer 8, na stronie jest totalny chaos. Menu i slider to totalna tragedia, w contencie strony tak samo.
Tak jakby niektóre style CSS wcale nie działały(np. float:left; | clear:both;). Nie wiem czy to wina CSS, czy HTML. Strona jest pisana co prawda w HTML 5, ale używam tylko nowych znaczników, więc nie powinno być z tym problemów. Używam także resetu stylów normalize.css. Który dodatkowo ustawia odpowiednim znacznikom HTML 5 właściwość display:block. Z resetem styli, czy bez, nic się nie zmienia.
A sam szablon waliduje się poprawnie.

Strona absolutnie musi być zgodna przynajmniej z IE 8 i 9. Chcę ten problem rozwiązać już teraz, gdy będę miał więcej plików HTML, to mogę mieć dużo więcej pracy z wprowadzaniem zgodności z Internet Explorerem.
Nie wiem jeszcze, jak sprawa wygląda z IE 9, ale obawiam się że podobnie, zaraz zainstaluję i sprawdzę.

Cz ktoś wie, jak zapewnić stronie kompatybilność z IE?
Szukałem w sieci cały wczorajszy dzień, nic nie znalazłem.

LINK DO SZABLONU

Nie wstawiam pliku CSS, bo ma ok. 1500 linijek, mam nadzieję, że każdy z Was ma fireBuga (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował jacked 14.01.2012, 13:01:34
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.09.2025 - 10:35