![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
przejżałem trochę forum i nie umiem znaleźć ale mam własne pomysły ale potrzebuje pomocy. Problem: Udało mi się wygenerować w sklepie na 3000 produktów meta tag kaywords z tytułu ale pojawił się problem ponieważ nie ma przecinków a tylko spacje po każdym wyrazie. Przeklikanie 3k produktów i nadanie w jednym polu od 4 do 10 przecinków to nie realne, nie efektywne i na pewno jest na to milion sposobów :D. Rozwiązanie: Zamiana spacji na przecinki Pomysły: Chciałem skorzystać z funkcji standardowych str_replace Znalazłem nawet coś bardzo interesującego i jest to w tym miejscu : http://www.php.net/manual/en/function.str-replace.php#104072 Założyłem, że moim input jest coś takiego:
I tu mam problem następujący, "jakaś nazwa produktu kod producenta producent kategoria" to jest zmienna dla każdej strony i podstrony portalu. Nie wiem jak to zrobić ale już widzę, że nawet jak uda mi się pobrać tą zmienną z każdej strony do input to w przypadku:
Efektem będzie to: a ja chcę przecież żeby było tak: Mógłby mi ktoś pomóc? Ukierunkować, może coś napisać, sprawdzić jak to wywołać jak to rozbić, jak to pobrać w całości... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygenerowałeś dla każdego produktu plik html? Czy masz te keywordy w bazie danych?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Baza danych
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Och człowieku, pobierasz wpisy, wyciągasz wyrażeniami regularnymi opis i w nim zamieniasz spacje na przecinki.
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Och człowieku, pobierasz wpisy, wyciągasz wyrażeniami regularnymi opis i w nim zamieniasz spacje na przecinki. A mógłbyś zaproponować jakiś kod bo nie pomogło mi to. W dodatku zapomniałem dodać wcześniej, że ta sytuacja dziś ma 3000 postów a docelowo ma ich być 15000 i nie chce zrobić czegoś raz a potem będęmiał zrobione - nie zrobione. Bardziej chodzi mi o funkcje która zmienia dane podczas wyświetlania jak np. [OH] podmian istniejących. Ten post edytował kaito 12.01.2012, 20:35:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale Ty w bazie danych trzymasz same keywordy czy cały kod html?
Jeśli same keywordy to wystarczy explode i implode. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra faktycznie zatkałem się wcześniej masz racje prostota jest najważniejsza.
Pytanie czy są tego wady? Ten post edytował kaito 13.01.2012, 01:37:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Swoją drogą po co te keywords ? Ani Google ani Yahoo tego nawet nie używają. Chyba że dla własnej satysfakcji, to co innego
![]() A wracając do tematu, to, to co pokazałeś to z pewnością nie jest prostota, dzielisz string na tablicę tylko po to aby natychmiast po tym go połączyć, co złego było w wyrażeniach regularnych albo chociażby str_replace ? Ten post edytował Uriziel01 13.01.2012, 07:34:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:33 |