![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam...
problem mam taki jak w temacie, jest dosyć banalny, ale tak głowię się... trafiłem więc do Przedszkola ![]() Kod $(document).ready(function() {}); Jeśli chodzi o to - to wiem, że wszystko co pomiędzy {} wykonywane jest kiedy struktura dokumentu jest gotowa. Kod $(function() {}); Ale z tym mam pewien problem, a docs.jquery nie pomaga. Byłoby świetnie jak wiedziałbym, jak opisać tą różnicę po polsku w pracy inżynierskiej ![]() edit: poprawiłem kody, bo zjadłem nawiasy zamykające Ten post edytował bogdan89 11.01.2012, 22:03:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma różnicy, to drugie to skrócony zapis pierwszego. Cytując:
Cytat Lets go one step back before continuing: jQuery is a lot about making code shorter and therefore easier to read and maintain. The following is a shortcut for the $(document).ready(callback) notation: $(function() { // code to execute when the DOM is ready }); Zajrzyj do Getting Started with jQuery. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aj, dzięki
![]() Właśnie tego szukałem, bo też myślałem, że różnicy nie ma. Z resztą znalazłem też w dokumentacji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:32 |