![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2010 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto fragment mojej funkcji. Mam problem ze zmienną query. Chcę, by ta funkcja pobierała daną ocenę (czyli mark) określonego albumu. Nazwa tego albumu ma być wpisana przez użytkownika i oznaczona jest zmienną $title. Jednak po zastosowaniu tego kodu otrzymuję ten błąd : Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/musicdwa/public_html/functions.php on line 25 Szukałem w manualu, jednak tamtejsze metody jakoś także nie działają. Ten post edytował Hikamare 11.01.2012, 18:53:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Twój problem nie ma zadnego zwiazku z mysql. PARSE ERROR to PHP
Zapoznaj się dokładnie z tym bo leżysz na podstawach http://pl.php.net/manual/pl/language.types.string.php a ty 404 PARSER ERROR poprawiles, ale zrobiles blad mysql
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To całe zapytanie jest jednym wielkim błędem, bo nie powinno się sklejać stringów w zapytaniach (czyt. SQL Injection). To miałeś na myśli?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie, miałem na myśli to, że nie objąłeś apostrofem tekstu w zapytaniu. Spojrz na "moje" zapytanie i porównaj ze "swoim"
SQLInjection to już zupełnie inna bajka. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 9 Dołączył: 30.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To całe zapytanie jest jednym wielkim błędem, bo nie powinno się sklejać stringów w zapytaniach (czyt. SQL Injection). To miałeś na myśli?
Muszą być pojedyncze cudzysłowy, inaczej wyskoczy błąd. -------------------- Pomoglem? Daj pomogl!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2010 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:34 |