![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Tworze sobie stronke, na której będą newsy. I mam problem ze skryptem "Admina", w którym by zapisywał w pliku news.txt newsy, a zamiast tego ciagle nadpisuje mi plik zamiast dopisac linie. proszę o pomoc. korzystam ze skryptu
dziekuje z góry za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file_get_contents + file_put_contents
w manualu tego drugiego bodajże masz gotowy przykład do przeróbki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa tak samo, dopisuje na koncu dokumentu a nie na samym początku :/
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
file_put_contents + flaga FILE_APPEND.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam jesteś sobie winny, wiedząc za manualem, że funkcja fopen z opcją r+ nie utworzy pliku jeśli nie istnieje, Ty sprawdzasz czy do pliku (który nie istnieje!) można zapisywać, wywal sprawdzanie is_writable, poniższy kod działa, sprawdziłem (dodaje na początku pliku, tak jak chciałeś/-aś):
|
|
|
![]()
|
|
dziala ale nie o to mi chodzi, flaga FILE_APPEND dodaje na samym koncu, a troche dziwne by najnowszy wpis byl na koncu strony gdzie przez godzine scrollem bedzie trzeba przewijac na sam dół by przeczytac najnoszy wpis.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytałeś mój post?
|
|
|
![]()
|
|
tak, oczywiscie, tylko jak pisalem odpowiedz to ty napisales i niezauwazylem twojej. dzila i dziekuje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:08 |